Tel: +31 (0) 10 519 22 30
Social media Facebook Youtube Linked in Twitter

Handen wassen verspreidt meer bacteriën dan poepen

Door je handen te wassen verwijder je bacteriën van je huid, maar je bent dan nog niet van ze af. Van de bacteriën die je in huis inademt, komen er ruim twintig keer zoveel uit het kraanwater als uit het toilet. 

-Wij hebben de oplossing DeBritts wipes-

Marzia Miletto en Steven Lindow van de universiteit van Californië in de VS hebben de bacteriën in 29 Californische huizen in kaart gebracht. Ze namen monsters van aanrechten, douchekoppen, badkamertegels, vloerkleden, toiletten, huisdieren en de bewoners zelf. Het team concludeerde dat een van de voornaamste bronnen van in de lucht zwevende bacteriën in deze huizen de buitenlucht was.

15286-a-lab-technician-washing-her-hands-pv
Kraanwater is een onderschatte bron van bacteriën. Beeld: Public Health Image Library.

 

De toevoer van buitenlucht is een goede zaak, volgens Miletto. Frisse lucht neemt nieuwe bacteriën mee naar binnen, maar dumpt ook mogelijk schadelijke exemplaren die je aan het kweken was. ‘Door een raampje open te zetten jaag de bacteriën je huis uit’, zegt Miletto.

In het warme Californië, waar veel mensen de ramen geopend hadden, was 16,5 procent van de bacteriën afkomstig uit de buitenlucht. Bijna 20 procent kwam uit vloeren en tapijten, waarschijnlijk doordat lopen of stofzuigen deze bacteriën omhoog laat komen.

Poepbacteriën

Microbiologen vroegen zich voorheen af of het doortrekken van onze toiletten poepbacteriën in de lucht laat rondvliegen, maar dat lijkt gelukkig niet het geval. Slechts 0,4 procent van de bacteriën in de lucht waren terug te leiden tot de wc-pot. Dat is veel minder dan de bijna 9 procent die uit het drinkwater kwam.

Amy Pruden van de Virginia Tech-hogeschool in Blacksburg denkt dat kraanwater onderschat wordt als bron van bacteriën. ‘We drinken er veel van, we douchen erin en als we een kraan gebruiken, vernevelt het water en ademen we het in’, zegt ze. ‘Er zijn veel meer bacteriën in drinkwater dan mensen denken.’

Bron: newscientist

DeBritts

DeBritts wipes maken het mogelijk uw handen te wassen zonder het gebruik van water en zeep, dit kan doordat DeBritts wipes zijn geimpregneerd met een hoogwaardige vloeistof die de huid zeer goed reinigt, desinfecteerd en daarnaast de beste huidverzorging biedt. 

Bestel DeBritts wipes hier of bel 010 519 22 30


EmdaMed B.V.
Morsestraat 22
2652 XG Berkel en Rodenrijs
Nederland
+31 (0) 10 519 22 30
sales@emdamed.nl
www.emdamed.nl
Kvk: 27109269
BTW nr: NL008388180B01